5 jucarii de exterior care vor anima vacanta de vara a copiilor

In timpul vacantelor de vara, copiii experimenteaza distractia din plin si se arata a fi din ce in ce mai predispusi sa iasa afara, in parc, sa plece in vacante si sa se bucure de timpul liber alaturi de prieteni, frati si parinti. Pentru a face din fiecare timp petrecut de copil afara, un moment memorabil si benefic pentru dezvoltarea acestuia, este important sa stii ce jucarii de exterior sunt potrivite varstei lui.

Deschiderea apetitului catre joaca si dezvoltarea fizica impreuna cu stimularea unor abilitati de ordin cognitiv si social pot fi facute prin orice activitate. Construite in raport cu beneficiile semnificative pentru dezvoltarea copilului, atat la nivel fizic, cat si la nivel mental, jucariile exterioare de mai jos sunt prin cele mai adorate de cei mici.

5 jucarii de exterior indragite de cel mic

 

 

  • Bicicleta

 

Este o modalitate eficienta de a antrena activitatea fizica a copilului si de a-l invata ce inseamna responsabilitatea. Este foarte important ca atunci cand il inveti sa mearga pe bicicleta, sa ii explici regulile de circulatie, sa ii arati care sunt zonele in care are voie sa pedaleze, atat in parc, cat si in afara parcului, si care sunt masurile de siguranta pe care le are la indemana (casca, cotiere si genunchere). De asemenea, este foarte important sa ii cumperi copilului o bicicleta adecvata varstei si greutatii copilului.

 

 

  • Masinuta

 

O varianta interactiva si distractiva pentru activitatile de afara sunt si masinutele pentru cei mai mici. Faptul ca ii oferi experienta de a fi un sofer, inca de la o varsta frageda, il ajuti sa fie responsabil si sa recunoasca semnele de circulatie importante, sa isi dezvolte atentia distributiva, prin luarea in considerare a participantilor la “trafic” (ceilalti copii din jur). Alege o masinuta colorata, dotata cu diferite butoane si accesorii care imita cat mai aproape o masina adevarata. Pentru cei mai mici alege o masinuta fara pedale, iar pentru cei mai mari poti alege o masinuta cu pedale, echipata cu sisteme de franare si accelerare.

 

 

  • Set popice, picnic, jucarii pentru nisip

 

Astfel de jucarii ii vor antrena imaginatia copilului, dar, in acelasi timp, ii vor ocupa timpul cu activitati reale. Spre exemplu, un set de ustensile pentru picnic este perfect pentru zilele cand vreti sa iesiti in parc si, in acelasi timp, sa ii oferi responsabilitatea de a pregati el insusi activitatea. Jucariile pentru nisip sunt perfecte pentru vacantele de la mare, dar si pentru zilele cand mergi la nisip.

 

 

  • Coarda

 

O activitate fizica antrenanta si distractiva, dar care se arata destul de benefica si pentru sanatate, este saritul coarda. Pentru ca este foarte probabil ca cel mic sa fie atras de calculator si sa aiba parte de prea multe activitati statice, este indicat sa il inviti la o miscare fizica, pe care o puteti practica impreuana. Coarda este un bun exercitiu cardio, o metoda de a intra intr-o competitie si de a-l motiva sa practice exercitii fizice, zi de zi. Este important sa ii cumperi o coarda adecvata inaltimii si sa fii atent la riscurile de accidentare. Este indicat sa ii oferi cateva masuri de siguranta, astfel incat sa previi accidentele. Invata-l cat mai multe tipuri de sarituri si construiti impreuna o competitie dinamica.

 

Vacanta de vara se arata a fi distractiva si plina de dinamism. Cumparati impreuna jucariile de exterior cele mai atractive si benefice pentru varsta lui si lasa-l sa dea frau liber distractiei.