Care sunt cele mai potrivite cadouri de la Mos Craciun?

 

In perioada sarbatorilor copii deja se pregatesc din timp cu scrisorile catre Mos Craciun. In acelasi timp, parintii se pregatesc temeinic sa cumpere tot ceea ce le este necesar celor mici, astfel incat acestia sa fie cat mai multumiti si mai fericiti. Mos Craciun este un personaj feeric, care aduce cadourile cerute de catre micuti si care indeplineste dorinte, insa astazi el este si un adevarat modelator al dezvoltarii copiilor, deoarece darurile primite au ramificatii si in aceasta directie. Copiii se bucura in general de orice cadou primit, insa daca acesta este deosebit, adaptat varstei si cat mai interesant, atunci putem vorbi despre o reteta perfecta de cadou.

Care sunt cele mai potrivite cadouri de Craciun?

 

Jucariile potrivite

Cand vorbim despre jucarii stim cu totii ca gama este cu adevarat foarte ampla. In functie de varsta copiilor, putem alege jucarii care sa ii stimuleze, astfel incat acestia sa poata descoperi si invatat cat mai multe lucruri. Daca vrei sa faci un cadou reusit, atunci poate ca ar trebui sa iti indrepti atentia catre cuburile de construit, sau catre cuburile magnetice. Acestea nu stimuleaza doar vizual ci au si abilitatea de a-i face pe copii curiosi in ceea ce priveste invatarea unor notiuni precum stabilitatea sau aerodinamica. Astfel de jucarii sunt sigure pentru copii de toate varstele, chiar daca vorbim despre bebelusi sau despre copii de varsta prescolara. Culorile vii ii vor face pe acestia sa isi doreasca sa combine si sa aseze piesele, astfel incat rezultatul final sa fie uimitor. Ca o inovatie in domeniul acestor tipuri de jucarii, vom constata ca exista cuburi de constructie cu leduri, care vor lumina difuz jucariile in momentul in care acestea sunt folosite.

 

Papusile, numaratorile, puzzle-urile, acestea sunt alte idei deosebite din care puteti alege cadouri celor mici, care sa fie oferite de Craciun. Pe langa acestea, seturile de stiinta pot fi si ele o idee potrivita, cu specificatia ca in acest caz trebuie sa fim atenti la varsta copilului si mai ales la interesul acestuia. Exista copii care isi pot manifesta interesul fata de aceste lucruri de la varste foarte fragede, in vreme ce alti copii poate ca nu vor agrea un astfel de cadou. Este indicat sa urmarim comportamentul celor mici, pentru a inteleg ce anume isi doresc acestia, astfel incat cadoul de Craciun sa fie cu adevarat ceea ce trebuie.

 

Carti minunate

Cartile nu ar trebui sa lipseasca din sacul lui Mos Craciun, deoarece acestea sunt sursa cea mai sigura din care un copil poate culege informatiile corecte cu privire la lumea inconjuratoare. Desi utilizarea dispozitivelor mobile pare sa preia monopolul in ceea ce priveste sursele de informare, este bine sa nu uitam sa le prezentam celor mici modelele de carti moderne, care le prezinta informatiile necesare intr-o forma cat mai atractiva. Astazi putem gasi adevarate seturi de carticele, grupate pe segmente de informatii, astfel incat copii sa poata invata logic si eficient informatiile necesare.

 

Jocuri de grup

 

Aceasta idee este nemaipomenita pentru a fi folosita de Craciun. Jocurile cu pioni, care se joaca cu mai multi jucatori, o sa le fie pe plac micutilor tai. Pe langa faptul ca ii va invata ce inseamna jocul in echipa, ei vor avea ocazia sa inteleaga ce inseamna strategia, rabdarea, castigul dar si…infrangerea. Toate aceste elemente le sunt necesare pentru o dezvoltarea normala si de ce nu ar invata aceste lucruri printr-un mod atat de placut, precum joaca?

 

Mos Craciun le poate oferi copiilor o multitudine de cadouri. Este important insa ca fiecare parinte sa inteleaga atat dorintele copilului sau, cat si nevoile in ceea ce priveste dezvoltarea nivelului de cunostinte a acestuia.