Cat de importante sunt jocurile educative pentru copii?

Intr-o era a tehnologiei, cand toata lumea este atrasa de smartphone-uri, jocuri online, aplicatii mobile si tot felul de modalitati de distractie care implica accesul la Internet, cati copii se mai joaca in adevaratul sens al cuvantului? Cati iti petrec timpul rezolvand jocuri educative, precum un joc de logica sau un joc lingvistic?

 

Parintii si educatorii constientizeaza din ce in ce mai mult necesitatea psihologica si beneficiile pe care aceste jocuri educative le au asupra invatarii copiilor, asa ca aceste instrumente educationale au devenit tot mai popular atat in Romania, cat si la nivel international.


Un joc educativ este special conceput pentru a-i ajuta pe copii sa isi dezvolte anumite abilitati. Aceste jocuri ii invata pe cei mici ce inseamna obiectivele, ii ajuta sa inteleaga importanta respectarii unor reguli, sa se adapteze la diverse situatii neprevazute, sa rezolve anumite probleme si, nu in ultimul rand, sa interactioneze cu cei din jur, toate aceste caracteristici fiind reprezentate ca o poveste. Astfel, prichindeii nu resimt niciun fel de presiune, ci isi petrec timpul liber pe care il au la dispozitie intr-un mod placut si constructiv. In plus, jocurile educative imbunatatesc latura emotionala a celor mici, deoarece scot la iveala sentimente precum bucurie, emotii, creativitate, adrenalina, implicare.

Avantajele pe care le ofera jocurile educative

Multiplele de variante de jocuri educative oferite de EduClass le dezvolta copiilor:

  • capacitatea de concentrare – Atunci cand se joaca, cei mici trebuie sa fie atenti la coechipieri (daca este cazul) si, in plus, sa se asigure ca fac lucrurile in mod corect, astfel incat sa poata termina jocul cu succes;
  • memoria – Un joc de acest fel ii provoaca pe copii sa isi dezvolte memoria, pentru ca trebuie sa retina tot felul de cifre, sa faca anumite conexiuni si sa tina minte regulile folosite;
  • stima de sine – In cele mai multe dintre jocurile educative este nevoie de parcurgerea a numeroase etape pentru a ajunge la final, fiecare avand un anumit grad de dificultate. Odata ajunsi la “linia de sosire”, copiii se simt multumiti si mandri ca au reusit sa termine jocul, iar acest lucru contribuie la cresterea stimei de sine.
    Jocuri educative

La EduClass gasesti zeci de jocuri si jucarii educative

Pentru ca stim cat de importanta este educatia copiilor, indiferent ca vorbim despre primii ani de viata sau despre preadolescenta, punem la dispozitie o gama foarte variata de jucarii educative si jocuri interesante: jucarii de logica, jocuri matematice, jucarii stiintifice si lingvistice, precum si materiale didactice.