Ce activități poți face cu MathLink®Cubes Numberblocks Set de activitati de la 1 – 10 ?

Cuburile MathLink® sunt colorate, pot fi îmbinate, înșiruite și sunt perfecte pentru elevii care învață primele noțiuni de matematică. Aceste cuburi colorate sunt un suport educațional excelent pentru a exemplifica vizual anumite concepte de matematică. Educatorii și profesorii le folosesc pentru a-i învăța pe copii să numere, să sorteze, să facă șiruri, să învețe adunări și scăderi, numere pare și impare, sau înmulțiri. Sunt foarte utile pentru a ilustra probleme simple de matematică, astfel încât copiii să le poată vizualiza. După ce lecția de matematică s-a încheiat, copiii se pot juca construind cu ajutorul cuburilor MathLink®.

Learning resources a creat o ediție specială MathLink®Cubes Numberblocks Set de activitati de la 1 – 10. Acest set este inspirat din serialul de desene animate Numberblocks și conține toate elementele de care copiii au nevoie pentru a construi personajele din serial. Setul conține carduri cu personaje și carduri cu activități matematice, pe care se poate scrie cu marker și apoi se poate șterge. În total sunt 30 de carduri care urmăresc episoadele din seriile 1-3.

Ce spun profesorii despre MathLink®Cubes Numberblocks ?

Joanne Moore, învățătoare la o școală primară din Marea Britanie:

Ce părere aveți despre conceptul setului MathLink®Cubes Numberblocks ?

Îmi place foarte mult! Copiilor le place serialulNumberbocks și toate episoadele sunt foarte utile în a fi folosite în procesul de învățare a noțiunilor matematice. Copiii cunosc foarte bine personajele și am descoperit că serialul i-a ajutat să înțeleagă numerele mult mai ușor decât alte resurse pe care le-am folosit în trecut. Acum având acest set în clasă, înseamnă că elevii au un material util cu ajutorul căruia pot să construiască numere, să le folosească în activități și chiar să se joace cu ele, în scopul de a învăța matematica.

Cum ați folosit acest set în activitățile din clasă?
Le folosim pentru a demonstra ceea ce predăm, le folosim pentru a construi numerele, să facem un șir de numere și deasemenea să construiască numere de la 11 la 20. Le-am lăsat la îndemâna copiilor și am observat că le foloseau pentru a construi numerele și apoi le foloseau pentru a face povestioarele pe care le văzuseră în episoade.

Mai aveți și alte sugestii de folosire a acestui produs pentru învățarea matematicii?
Am folosit Numberblocks pentru a face un șir de numere. Copiii au construit personajele numberblocks, au identificat cardurile cu personaje și au găsit și cifrele corespunzătoare fiecărui număr. Astfel au putut să vadă corespondetul dintre număr și cifră.

Cum v-a ajutat acest joc în predarea matematicii în clasă?
Copiilor le place mult serialul Numberblocks și am folosit acest lucru îmbinând programa școlară cu ceea ce ei știau din serial, pentru lecțiile din clasă. Acum că avem acest set în clasă, toți copiii pot crea numerele cu ajutorul cuburilor și le pot folosi în activitățile matematice. Este minunat pentru adunări și scăderi.

Personajele cu numere îi ajută să înțeleagă mai ușor numerele și să avanseze mai repede cu matematica. Folosind acest set, copiii invață mult mai ușor să numere și să socotească, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea copiilor în primii ani de școală.

Este un produs inovativ?
Da, este un produs unic. De mult timp îmi doream un astfel de set! Copiii pot construi numerele, dar le pot reconstrui apoi, schimbându-le forma (nu neapărat turn sau linie), ceea ce îi ajută și mai mult să înțeleagă cum se descompun și cum se compun numerele.

Puteți să ne dați exemple despre cum produsul a îmbunătățit activitatea unui elev sau a clasei?
Am o elevă care nu este foarte vorbăreață. Este foarte timidă și uneori se concentrează greu la activități, dar iubește serialul Numberblocks. Când i-am arătat acest set a fost foarte încântată și a petrecut mult timp concentrându-se și a construit numerele, apoi mi-a povestit ce a făcut cu numerele și s-a jucat cu ele exact ca în serial. Niciodată nu am auzit-o vorbind atât de mult!

Acest set vă ajută în activitățile didactice?
Da, mă ajută să explic anumite concepte matematice în clasă și pe copii îi ajută în activitățile matematice. Pentru că avem acest set în clasă și copiii îl au la îndemână, ei au ocazia să exerseze și în pauze sau să se joace și astfel descoperă noi lucruri legate de matematică.

Care credeți că este cel mai mare beneficiu al acetsui produs, atât pentru Dumneavosatră ca profesor,cât și pentru elevii Dumneavoastră?

Copiilor le place Numberblocks, deci acest set îi atrage mult spre matematică. Este un material bun pentru înțelegerea și învățarea matematicii, în timp ce se joacă cu numerele. Posibilitățile de folosire a acestui set sunt nenumărate.

Credeți că acest produs ține cont de programa școlară?

Da, mă ajută să acopăr noțiunile de clasă pregătitoare și clasa 1, dar și câteva din noțiunile de clasa a doua.

Ce calificativ i-ați oferi acestui produs, atât din punctul de vedere al profesorului, cât și din punctul de vedere al elevilor?

Îi dau 10/10 – acest produs va rezista ani de zile. Cuburile sunt solide și rezistente. Am combinat două seturi, astfel încât să poată fi folosit de întreaga clasă.

Acest produs este de ajutor și copiilor cu nevoi speciale?
Da, deoarece este un material pe care ei îl pot folosi pentru a vizualiza și se pot juca cu numerele. Am un copil în clasă care are o tulburare din spectrul Autist. Și lui îi place acest set și se joacă cu plăcere cu aceste cuburi. Cuburile sunt un bun exercițiu pentru el deoarece îl ajută și la dezvoltarea motricității.

Aici puteți găsi toate produsele din seria MathLink® precum și multe alte jocuri educative pentru învățarea și exersarea matematicii.

Serialul Numberblocks poate fi vizualizat pe Youtube.

NOTĂ: Acest material este tradus de pe blogul Learning Resources. Sursa aici.