Cele mai bune jocuri de strategie pentru copiii tai

Atunci cand vremea rea te tine in casa, iar copiii tai plang dupa o mica activitate care sa le taie plictiseala, solutia sta in cumpararea unui joc de strategie. Jocurile de strategie, desi par banale si fara sens, in fapt, sunt adevarate comori pentru dezvoltarea personala si intelectuala.

Educlass propune 6 jocuri de strategie prin care copilul tau se poate bucura de distractie si in acelasi timp de numeroase beneficii, printre care amintim:

  1. Dezvoltarea unor anumite abilitati de gandire analitica;
  2. Planificarea unor miscari in functie de ceea ce gandeste oponentul;
  3. Cantarirea echilibrata a unor decizii
  4. Adaptarea la niste regulie
  5. Dezvoltarea spiritului competitiv dar si a celui in echipa.

Joc de logica si strategie – CodeBreaker – +3 ani

 

Este un joc amuzant prin care unul dintre participanti creaza un model din mai multe culori, iar celalalt trebuie sa il ghiceasca, folosind o strategie si o deductie. Daca copilului tau ii place puzzle-ul sau provocarile, acest joc de logica si strategie, cu siguranta, ii va defini creativitatea si abilitatea de a gandi logic.

 

Rummy – +7 ani

 

Este un joc similar jocurilor de carti, doar ca la jocul Rummy trebuie sa creezi seturi de placi, pe masura ce rulezi cartile. Deoarece cartile de pe tablasunt circulare si se schimba continuu, trebuie sa ai o gandire strategica, bazata pe randul tuturor, astfel incat sa ai succes, in final.

 

Cursa robotilor – +3 ani

 

Premisa pentru acest joc este simpla, trebuie sa gasesti cat mai repede martianul care corespunde descrierii data de rotita de joc, si sa il salvezi in nava ta spatiala! Primul care umple nava, castiga. Strategia implica dezvoltarea atentiei la detalii si dezvolta concentrarea.

 

Catan – + 7 ani

 

Este un joc cu reguli complexe, asa ca este recomandat copiilor care au inceput sa citeasca. In principiu, jocul este bazat foarte mult pe strategie si uneste atat adultii, cat si copiii intr-un joc interactiv si plin de dinamism. Prin jocul Catan, copiii isi dezvolta imaginatia, intrucat trebuie sa gaseasca noi moduri de supravietuire in concurs.

Sah +7 ani

 

Un joc destul de vechi printre tabara de jucarii a copiilor, dar care inca face furori printre momentele petrecute in familie. Este un joc care dezvolta foarte mult gandirea logica si cea strategica. Se joaca in doi si are drept scop final, inchiderea oricarei mutari a contra-jucatorului.

 

Dixit +8 ani

 

Un joc din ce in ce mai popular printre copiii mai mari, Dixit strange o mana de oameni si le pune gandirea creativa intr-o bula plina de imaginatie. Jocul consta in descoperirea unei povesti captivante, prin intermediul unor desene de pe cartile de joc. In joc exista un povestitor, iar ceilalti jucatori trebuie sa ghiceasca povestea (fraza spusa de povestitor) prin licitarea unei carti din mana. In acelasi timp, jucatorii trebuie sa fie atenti la capcanele intinse de jucatori, astfel incat sa nu piarda puncte.

Lumea fascinata a jocurilor nu are varsta si nici gen. Jocurile sunt special create pentru a putea fi jucate de toti membri unei familii. In plus, Educlass propune un catalog intreg de jocuri educative – atat logice si strategice, cat si educative – prin care copiii sa ramana la finalul fiecarui joc cu o experienta distractiva, bogata in cunostinte.