Cele mai ingenioase experimente stiintifice pentru copii

Toti parintii isi doresc sa ofere copiilor lor o educatie potrivita. Cu toate acestea, unele subiecte pot fi foarte greu de inteles pentru cei mici. De exemplu, stiintele naturii reprezinta de multe ori o problema pentru copii. Fizica, chimia si biologia necesita lucrul cu notiuni abstracte, pe care uneori adultii nu le explica copiilor pe intelesul lor.

Totusi, exista modalitati prin care copiii pot invata despre stiinta intr-un mod care sa fie in celasi timp amuzant si educativ. Magazinul online EduClass iti pune la dispozitie o gama variata de jocuri stiintifice cu ajutorul carora copilul tau va reusi sa inteleaga concepte complexe prin joc, intr-un cadru distractiv.

Jocurile noastre educative ii permit copilului sa realizeze experimente din domeniu fizicii, chimiei si biologiei. Datorita diversitatii mari de jocuri disponibile vei gasi garantat ceva care sa se potriveasca cu interesele copilului tau. De asemenea, gradul lor de complexitate difera, ceea ce inseamna ca sigur vei gasi ceva potrivit pentru copilul tau.

 

Fizica si chimie

Experimentele din domeniul fizicii si chimiei vor ajuta copilul sa inteleaga mai bine cum functioneaza lumea inconjuratoare. Dintre acestea amintim Horrible Science: Kit experimente explozive. Setul permite copilului sa efectueze diferite experimente, percum lansarea unei rachete, eruptia unui vulcan, confectionarea unei lampi cu lava si amestecarea substantelor lipicioase si explozive. Toate experimentele sunt concepute special pentru a putea fi folosite in siguranta de catre copii.

 

Daca copilul tau este interesat de cristale, kitul de experimente “Cresterea cristalelor” de la Discovery ii ofera cele necesare pentru a crea singur cristale din sulfat de aluminiu si potasiu. Kit-ul este ideal pentru a invata notiuni primare de chimie, pentru a intelege relatia cauza – efect si pentru dezvoltarea gandirii logice si a creativitatii.

 

Un alt joc foarte util pentru invatarea elementelor de baza ale fizicii si chimiei este Setul de stiinta primara de la Learning Resources. Acesta este special conceput pentru copiii mai mici. Copiii pot urmari pas cu pas indicatiile de pe cardurile de activitati sau isi pot pune in aplicare propriile idei. Setul include ochelari de protectie, pensete, lupa, palnie, pahar de laborator, tuburi transparente, prevazute cu capac si 10 carduri cu experimente.

 

Paleontologie

Seturile noastre de paleontologie combina istoria cu biologia. Acestea permit copiilor sa descopere scheletul unor fiinte de mult disparute si sa le reasambleze, la fel ca arheologii adevarati. Dintre acestea amintim Setul de paleontologie 4 in 1, cu ajutorul caruia copii pot escava scheletele a patru dinozauri diferiti: Triceratops, Tyrannosaurus Rex, Stegosaurus si Velociraptor. Dupa ce scheletele au fost escavate, copilul trebuie sa le asambleze cu grija si rabdare. Setul de paleontologie cu mamut functioneaza pe acelasi sistem, doar ca are un singur schelet, acela al unui mamut.

 

Jocuri speciale pentru fete

In gama noastra de produse exista si jocuri bazate pe experimente stiintifice care sunt concepute special pentru fete. De exemplu, Laboratorul de cosmetice Science4you pune la dispozitia fetelor toate materialele necesare pentru a-si crea propriile parfumuri, sapunuri si sampon.