De ce sa alegi jucariile din lemn pentru copii?

In fiecare an, apar pe piata tot mai multe jucarii si jocuri pentru dezvoltarea celor mici. Indiferent care sunt trendurile,  jucariile clasice din lemn raman in topul preferintelor parintilor, intrucat sunt practice, prezinta siguranta si sunt rezistente.

7 beneficii pe care le ai daca alegi jucariile din lemn

 

 

  • Jucariile din lemn sunt mereu la moda

 

 

Pentru ca jucariile din lemn au apartinut si generatiei parintilor si chiar bunicilor, de ce nu ar fi un trend al copiilor si al nepotilor? Valoarea educationala adaugata si rezistenta in timp sunt doua dintre punctele pe care le bifeaza o astfel de jucarie, deci este o varianta atractiva pentru copilul tau.

 

 

  • Jucariile din lemn sunt rezistente in timp

 

 

Sansele ca o jucarie din lemn sa se strice sunt minime, in conditiile in care lemnul este un material rezistent in timp si la lovituri. Cauta sa cumperi jucarii din lemn solid, astfel incat sa reziste la deteriorari, zgarieturi etc.

 

 

  • Jucariile din lemn te ajuta sa economisesti bani

 

 

O jucarie din lemn nu functioneaza pe baterii, ceea ce te ajuta sa economisesti bani. De asemenea, rezistenta in timp te ajuta sa eviti achizitionarea altor jucarii si, mai mult decat atat, le poti pastra pentru urmatoarele generatii.

 

 

  • Jucariile din lemn sunt versatile si “cresc” odata cu cel mic

 

 

Alegerea unei jucarii din lemn solid, care sa reziste in timp si care sa se potriveasca mai multor generatii si mai multor varste este destul de simpla. Alege o jucarie de lemn suficient de versatila, astfel incat copilul tau sa o poata folosi in fiecare etapa de crestere. Poti lua, spre exemplu, cuburi de construit din lemn, puzzle din lemn, sah etc. O jucarie din lemn, foarte populara in randul celor mici, este kendama.

 

 

  • Jucariile din lemn incurajeaza imaginatia

 

 

Jucariile din lemn le ofera copiilor sansa de a intra intr-o poveste, in propria aventura. Acestea pot fi integrate in povesti si scenarii imaginative. De asemenea, cuburile din lemn sunt o metoda de a le stimula creativitatea si imaginatia celor mici si permit copiilor sa exploreze, cu adevarat, utilizarile acestora. Mai mult decat atat, cu ajutorul lor pot invata geometria, manipuland formele jucariilor.

 

 

  • Jucariile din lemn dezvolta abilitati

 

 

Pe masura ce copilul ia parte la jocul imaginativ, creat cu ajutorul jucariilor din lemn, viata reala se intrepatrunde si ea. De exemplu, cei mici pot avea jucarii din lemn in forma de alimente si obiecte de uz casnic, pe care sa le foloseasca in crearea unor povesti: simularea unei bucatarii sau a unui magazin. In felul acesta, isi construiesc abilitati pe care le pot pune in practica si in viata reala.  

 

 

  • Jucariile din lemn sunt mai sigure

 

 

In timp ce copii manipuleaza jucariile din lemn, riscul accidentarii este redus. Sunt perfect finisate, nu au muchii ascutite, nu sunt toxice si nu se pot sparge, incat bucatile mici sa fie inghitite. Acestea sunt proiectate pentru a-i feri pe cei mici de pericole si accidente. Sunt fabricate din materiale naturale, ceea ce inseamna ca nu prezinta un pericol in momentul cand sunt puse in gura de bebelusi, spre exemplu.  

 

Jucariile din lemn sunt distractive si le ofera celor mici oportunitatea de a invata ceva nou. Faptul ca sunt economice, mai sigure si durabile, le fac sa fie, de multe ori, o alegere potrivita. Cauta in catalogul Educlass jucariile din lemn potrivite copilului tau.