De ce sunt jucariile educative cele mai eficiente materiale didactice pentru prescolari

Copii aflati la varsta prescolara (3-6/7 ani) sunt in perioada in care devin mai curiosi, vor sa afle si incep sa puna tot felul de intrebari. Nu doar parintii trebuie sa stie cum anume ii poate face pe micutii lor sa se familiarizeze cu lucrurile care ii inconjoara pe acestia, insa tot acest efort trebuie sustinut si de educatori. Atat pentru parinti cat si pentru cadrele didactice, diversele jucarii educative sunt instrumente extrem de utile, care s-au dovedit cele mai eficiente unelte de invatare.

Jucariile educative folosite in procesul didactic aduc mai multe beneficii metodologiei de invatare. In primul rand, implicarea copiilor intr-un joc este antrenanta si distractiva pentru ei si nu le va lasa nicio clipa impresia ca este o activitate impusa, pe care este musai sa o faca. Ceea ce se intampla de fapt in timp ce un copil foloseste jucariile educative este sa invete lucruri noi si utile, fara ca ei sa isi dea seama pe moment de acest lucru. Rezultatele in urma unor astfel de exercitii de invatare prin joc vor fi, asadar, mult mai eficiente decat in cazul in care parintii sau educatorii le-ar impune copiilor sa invete sa numere, sa recunoasca literele alfabetului etc. Cu ajutorul jocurilor si jucariilor educative, cei mici deprind aceste cunostinte intr-un mod voluntar, autodeterminat.

Un al alt avantaj pe care il prezinta introducerea jocurilor si a jucariilor educative in activitatea didactica este legata de dezvoltarea laturii sociale a prescolarilor. Pentru ca mersul la gradinita poate fi pentru multi dintre copii o activitate neplacuta, prin joc educatorii ii pot atrage, ajutandu-i sa devina mai sociabili si sa se imprieteneasca cu colegii. Astfel, o simpla jucarie devine de fapt un obiect pe care copii trebuie sa invete sa il imparta, mai ales la gradinita unde jucariile apartin tuturor copiilor, dar care face totodata ca legaturile sociale sa se intemeieze mai facil.

Jucariile educative de la EduClass, ideale pentru prescolari

Educlass.ro este magazinul online ideal pentru achizitionarea jucariilor si a jocurilor pentru copiii de toate varstele. Pe site-ul nostru vei regasi o varietate de produse educative destinate celor mici, ce pot fi utilizate acasa dar si ca material didactic pentru gradinite si centre de studiu de studiu. Oferim o gama larga de jocuri lingvistice, matematice, strategice, dar si jocuri de clasa cu ajutorul carora cei mici se vor distra si vor invata in acelasi timp. Mai mult decat atat, pe educlass.ro vei gasi carti interactive, jocuri de constructie, jucarii creative, puzzle-uri etc.