De ce sunt utile jocurile cu matematica pentru copii?

Cine a spune ca matematica e grea si plictisitoare, nu a incercat sa o invete prin joaca! Primele notiuni de matematica sunt baza pentru ceea ce copilul va invata mai departe la scoala, si placerea pentru numere si socoteli poate fi sadita in sufletul copiilor cu ajutorul jocurilor, inca din primii ani de gradinita.

joc-cu-matematica.jpg

Este esential ca parintii sa gaseasca metode prin care sa ii faca pe cei mici sa fie atrasi de matematica, iar o modalitate perfecta pentru a face acest lucru sunt jocurile cu matematica. Acestea reprezinta o cale eficienta prin care adultii reusesc sa isi indeplineasca o parte din responsabilitatea de a dezvolta abilitatile copiilor si, in acelasi timp, sa se distreze impreuna cu cei mici, petrecand timpul liber disponibil intr-un mod foarte placut.

 

Notiuni matematice care pot fi invatate cu ajutorul jocurilor

  • numarare
  • cifre
  • multimi
  • fractii
  • ceasul si notiuni de timp (zi, saptamana, luna, an)

Ce inseamna “jocuri cu matematica”?

Jocurile cu matematica sunt “activitati” care:

  • implica o provocare, de obicei, impotriva unuia sau a mai multor adversari;
  • au la baza un set de reguli si au o structura clara pentru toti participantii / jucatorii;
  • cel mai adesea ofera variante diferite de rezolvare;
  • folosesc calcule matematice mai mult sau mai putin complexe.

Cum ii ajuta pe copii jocurile cu matematica?

Variantele de jocuri cu matematica dezvolta gandirea strategica

Gandirea strategica este una dintre cele mai importante abilitati pe care copiii trebuie sa le dezvolte pe parcursul anilor si pot face asta cu ajutorul jocurilor cu matematica. Jucand un astfel de joc, cel mic isi imbunatateste capacitatea de observatie, invata sa combine diferite informatii, analizeaza datele obtinute, planifica si analizeaza posibilele solutii pe care le are la dispozitie si alege actiunea corespunzatoare.

 

Jocurile cu matematica ii ajuta pe copii sa isi fixeze informatiile invatate la scoala

Acestea consolideaza si extind notiunile pe care cei mici le invata in timpul orelor de matematica de la scoala, fiind cea mai eficienta metoda prin care isi pot dezvolta abilitatile fara sa se simta presati sau constransi in vreun fel. Dimpotriva, datorita jocului, acestia exerseaza, pun in aplicare informatiile invatate de la profesori si le folosesc acasa, intr-un mediu familial, astfel ca acestea nu mai par atat de dificile si plictisitoare. In plus, puse sub forma unui joc, notiunile matematice se retin mai usor.

learning-resources-sa-construim-cifrele-7216

EduClass, pune la dispozitia parintilor, o varietate de jocuri cu matematica pentru copii, toate fiind menite sa le arate celor mici ca matematica poate fi si foarte distractiva, pe langa faptul ca este educativa si folositoare in viata de zi cu zi. Crezi ca i-ar placea jocurile cu discuri si forme geometrice colorate? Sau mai degraba esti in cautarea unui joc cu adunari si scaderi ori fractii? Dar ce spui de jocul inmultirilor? Le avem pe toate! Tot ce trebuie sa faci este sa cauti produsul preferat in gama variata pe care o oferim si sa comanzi jocul!