Dezvoltarea creativitatii prin joc

Traind in era tehnologiei, copiii descopera gadgeturile la varste din ce in ce mai fragede. Acest fenomen are atat avantaje cat si dezavantaje. Pe de-o parte au acces la diverse jocuri si instrumente educative care sa le dezvolte capacitatea de invatare si memoria. Pe de alta parte, imaginatia si abilitatile comunicationale nu pot evolua stand in fata ecranlui. Vestea buna este ca exista jucarii care pot ajuta copiii sa-si dezvolte tocmai aceste abilitati. Cuburile cu povesti sunt un bun exemplu.

Un joc limitat doar de imaginatia voastra 

 

Fiecare set cuprinde doua cuburi cu personaje, doua cuburi cu situatii si doua cuburi cu locatii. Cuburile au sase fete, fiecare cu cate un simbol care semnifica un cuvant sau un concept. Regulile jocului sunt simple: copilul invarte cuburile si combina simbolurile pentru personaje, situatii si locatii pentru a alcatui o poveste coerenta.

 

Frumusetea jocului vine din faptul ca permite copilului sa interpreteze simbolurile de pe cuburi in orice fel doreste. Astfel, cele 36 de simboluri pot fi folosite pentru a crea un numar nelimitat de povesti.

 

Jocul poate fi jucat in mai multe persoane, sau copilul poate juca singur. De asemenea, nu exista reguli stricte care sa dicteze desfasurarea jocului. De exemplu, fiecare persoana isi poate crea propria poveste de la zero, sau povestea fiecaruia poate veni in completarea celei precedente. Jocul nu este unul competitiv, nu exista scor, iar accentul este pus pe creativitate si munca in echipa.

 

De la simplu la original 

 

Cand incep sa se joace folosind Cuburile cu povesti, copiii vor crea povesti simple, cu putine cuvinte. Pe masura ce se joaca si invata de la ceilalti participanti, veti observa ca basmele lor incep sa devina din ce in ce mai complexe si mai creative. Este o idee buna sa notati sau sa inregistrati povestile pe care le creati impreuna cu copii vostri pentru a le urmari evolutia si pentru a imortaliza operele lor.

 

Jucandu-se folosind Cuburile cu povesti, copii invata structura unui basm si cum se leaga intre ele elementele narative. De asemenea, isi exerseaza competentele verbale, capacitatea de ascultare, imbunatateste memoria si isi formeaza deprinderea de a invata. De asemenea, jocul este o modalitate buna de a transmite copiilor valori morale si culturale.

 

Din aceeasi gama de produse educative mai fac parte si jocurile Cuburi pentru conversatii si Cuburi pentru conversatii – emotii, care sunt centrate pe dezvoltarea abilitatilor de comunicare ale copiilor si pe exprimarea emotiilor.