Educare copilului prin joc si joaca, o noua varianta de invatare

Pentru multe familii, dar si pentru cadre didactice, invatarea prin joc si joaca este o alternativa a ceea ce inseamna educarea clasica a copiilor, cea din manuale si carti. Daca nu esti familiarizat cu ceea ce inseamna educarea prin joc si joaca, este nevoie doar de o privire de ansamblu a catalogului EduClass, disponibil in varianta online.

Ce le ofera Educlass copiilor de toate varstele 

 

Cunoscuti pentru varietatea de produse si articole pentru copii, Educlass le aduce familiilor jocuri utile pentru invatare, dezvoltare a creativitatii si, implicit, pentru ocuparea timpului liber intr-un mod distractiv si util. Jocurile sunt disponibile pentru fiecare familie, in care este prezent un copil sau mai multi, si sunt ideale pentru orele petrecute in casa. De asemenea, jocurile si jucariile sunt materiale auxiliare procesului de invatare asimilat in orele petrecute la scoala sau gradinita, prin urmare, ajuta copilul sa isi dezvoltate anumite abilitati, sa isi imbogateasca cunostintele si sa le puna, deopotriva, in practica.

 

Printre cele mai cunoscute jocuri, pe care Educlass le-a recomandat in ultima perioada parintilor ca fiind utile si asupra carora s-a cunoscut o cerere tot mai mare, sunt jocurile educative lingvistice, matematice, stiintifice si cele de logica. Prin urmare, parintii din Romania sunt tot mai focusati asupra procesului de dezvoltare a copilului si, implicit, tot mai implicati in cresterea si educarea acestuia. Faptul ca parintii se implica in afara programului de studiu cu copii, si le ofera un nou univers de cunoastere, diferit de cel didactic, inseamna foarte mult pentru copii.

Cele mai importante beneficii ale jocurilor

Copiii sunt intr-un continuu proces de dobandire a cunostintelor, iar faptul ca sunt stimulati de mici sa se axeze pe invatare, le va aduce numeroase beneficii pe parcursul vietii. Printre cele mai importante beneficii pe care le aduce un joc educativ copilului tau sunt:

 

  • stimularea creativitatii,
  • dezvoltarea cognivita,
  • invatarea lucrului in echipa,
  • dezvoltarea capacititatii de atentie,
  • dezvoltarea capacitatii de asimilare si de aplicare a cunostintelor dobandite,
  • dezvoltarea limbajului,
  • dezvoltarea aptitudinilor sociale, etc.

 

Pentru o mai buna educare a propriului copil, Educlass a facut o selectie cu cele mai folositoare jocuri si anume: puzzle, jocurile de echipa, boardgames, jocurile de explorare si toate celelalte jocuri educative disponibile de pe site. Este foarte important atunci cand selectezi un joc sa fii atent la varsta la care sunt indicate, la tipul de activitate care presupune, precum si la numarul de persoane implicate in joc.