Jocuri pentru călătorii

Drumurile lungi cu mașina, cu trenul sau cu avionul pot fi plictisitoare pentru copii, care au nevoie de activități interesante și distractive pentru drum. Pentru că se apropie vacanța și urmează multe drumuri cu copiii, am pregătit o listă de jocuri pe care le puteți lua ușor în bagaj pentru a fi jucate de copii.

  1. Jocuri de logică

Nimic nu stimulează mai bine atenția și gândirea copiilor decât un joc de logică cu provocări pe care copiii trebuie să le rezolve. Propunerea noastră este jocul Mental blox, care are 16 piese și 20 de cartonașe cu provocări, toate într-o cutie pentru a fi ușor de depozitat și transportat.

2. Tăbliță de desen cu magneți

Este potrivită pentru copiii cărora le place să deseneze și să fie creativi. Cu ajutorul pixului magnetic, biluțele apar ca prin minune, iar apoi desenul poate fi șters și jocul începe din nou. Tablita de desen cu magneți este disponibilă în 2 variante.

3. Cărțile de desenat cu apă

Sunt ușor de luat în bagaj și ușor de folosit în mașină, tren, avion sau la restaurant pentru că nu fac mizerie. Umpleți stiloul cu apă și copiii colorează imaginea. După ce aceasta s-a uscat, pot colora din nou. Cărțile de colorat cu apă Water magic sunt recomandate de la 3 ani și sunt disponibile în multe variante de desene.

4. Cărți cu activități

Copiii iubesc să coloreze, să lipească, să dezlege jocuri, să facă labirinturi sau să găsească diferențele între 2 imagini. Iar atunci când au mai multe astfel de activități într-o singură carte, liniștea pe drum este garantată.

5. Jocuri cu piese magnetice

Datorită magneților aceste jocuri sunt perfecte pentru călătorii, deoarece piesele se păstrează ușor pe tabla de joc și nu se pierd. Pentru cei mici putem alege jocuri magentice cu personaje și meserii iar pentru cei mari jocuri tip tangram sau chiar jocuri de construit cu magneti.

6. Jocuri de creativitate

Pentru micii artiști pasionați de desen și colaje, vă propunem câteva jocuri ușor de luat în bagaj și ușor de folosit: joc de colorat și decupat, jocuri de răzuit, joc parada modei pentru micuțele fashioniste, joc de origami cu animale sau avioane sau cărți cu stickere.

7. Jocuri pentru explorare

Atunci când ajungeți la destinație, sigur copiii vor dori să observe, să exploreze, să admire tot. De aceea le pot fi de ajutor jucării adecvate acestor activități: lupă, binoclu, borcan pentru observarea insectelor, periscop, busolă, ustensile pentru explorat, explorator subacvatic, microscop.

Sperăm că lista noastră cu jocuri de vacanță vă va inspira! Să aveți călătorii frumoase și liniștite!