Jucarii educative in limba romana

Jucarii educative in limba romana

Dupa ce ani la rand, jucariile in limba engleza au fost extrem de cautate in Romania, parintii si educatorii incep sa inteleaga importanta folosirii limbii romane in jocurile copiilor. Desi toti isi doresc ca cei mici sa invete limbi straine cat mai repede si mai usor, este important ca bazele cunostintelor sa fie puse in limba materna.

 

In ultimii ani am inceput sa primim intrebari de la parinti legate de producerea jocurilor in limba romana: “Dar in limba romana nu se mai face nimic?” “Nu aveti si jocuri in limba romana?”

 

Datorita cererilor primite, ne-am gandit si am ales 2 jocuri cu puternic caracter educativ pe care le-am tradus in limba romana:IMG_6492

poza2

  1. Centru de activitati litere si imagini – centrul are 5 fete: litere, numaratoare, tabla de scris si labirinturi cu animale si cifre. Initial, pe fata cu litere, era desenat cate un obiect a carui denumire in limba engleza incepea cu litera respectiva. Din octombrie, va fi disponibila si varianta in limba romana. Litera- si imagine corespunzatoare a unui cuvant care incepe cu litera respectiva. O modalitate usoara de a invata alfabetul si de a asocia sunetul cu litera.
  2. Calendar magnetic vremea – un joc interactiv ce permite copiilor sa invete notiuni legate de timp si anotimpuri. Cate luni are un an? Cate saptamani are o luna? Cate zile are o saptamana? Ce luni corespund fiecarui anotimp? Cum e vremea in fiecare anotimp? Ce fructe mancam vara? Cate luni mai sunt pana la ziua ta? Cum citim ceasul?

 

bigjigs-calendar-magnetic-vremea-limba-romana-202699

Acestea sunt doar cateva din lucrurile pe care copiii pot sa le invete cu acest calendar magnetic. In fiecare zi trebuie sa schimbe piesele, astfel incat sa corespunda datei in care ne aflam.

 

Acestea sunt primele doua jucarii pe care le-am tradus in limba romana, si sunt disponibile acum la precomanda. Link-urile pentru precomenzi sunt :

http://www.educlass.ro/primele-notiuni/bigjigs/centru-de-activitati-litere-si-imagini-in-romana/ ( disponibil in octombrie )

http://www.educlass.ro/jucarii-de-logica/bigjigs/calendar-magnetic-vremea-limba-romana/ ( disponibil la sfarsit de noiembrie )

Va asteptam cu drag la joaca!