Ora de matematica: cum ii inveti pe cei mici sa identifice formele geometrice

Cu toate ca matematica poate fi uneori inteleasa mai greu de cei mici, datorita notiunilor abstracte, aceasta poate fi usor invatata, inca de la varste fragede si chiar intr-un mod distractiv. Primii initiatori in stimularea interesului pentru matematica sunt parintii. Demersurile pe care le fac in oferirea celor mai utile informatii si activitati care sa ii faca sa inteleaga si sa perceapa cifrele, formele geometrice si bineinteles operatiile matematice sunt esentiale, chiar inainte de a incepe orele de matematica de la scoala.

 

Inca de la implinirea varstei de 2 ani, copiii pot fi ajutati sa inteleaga realitatea inconjuratoare si sa identifice cu usurinta orice forma intalnita. Cum poti tu ca parinte sa il ajuti pe cel mic sa identifice cercurile, patratele, triunghiurile si sa stie ce este latura, lungimea sau diametrul? Bineinteles, prin joc si joaca.

 

EduClass pune la dispozitie o serie de jucarii interactive pentru invatarea geometriei, mai distractiv, mai usor si mai repede.

Jocuri de matematica cu forme geometrice de la EduClass

 

  • Cuburile

Prezente in cutia cu jucarii ale fiecarui copil, cuburile sunt poate cele mai la indemana obiecte care te vor ajuta sa ii explici fiecare figura geometrica si care il va ajuta sa inteleaga fiecare forma. Foloseste-te de acestea si dupa ce i-ai explicat si exemplificat pentru fiecare forma geometrica cu obiecte din natura,  pune-l sa recapituleze singur, in timp ce construieste castele, masini, avioane si altele. Culorile il vor ajuta si mai mult.

 

  • Formele geometrice predefinite

Formele geometrice in format 3 D (sfere, cilindri, cuburi etc.) si colorate le ofera copilului sansa de a explora in mod concret geometria, volumul si alte concepte de masurare. Este important, atunci cand ii inveti fiecare forma geometrica, sa ii arati care este latura, lungimea, diametrul, perimetrul sau aria suprafetei. In felul acesta, copilul va avea mai multe detalii despre forma geometrica si isi va dezvolta vocabularul matematic. Recomandam figurile geometrice de la Geometric Solids, Formele geometrice Pliabile, Figurile Geometrice din lemn etc.  

 

  • Seturi cu forme magnetice

O forma de a invata geometria, dar in acelasi timp de a-i dezvolta creativitatea si gandirea in spatiu a celui mic este jocul cu forme magnetice Galt din catalogul EduClass. Datorita tablei magnetice si pieselor care pot fi atasate de aceasta, copilul poate construi din forme geometrice obiecte din natura. Spre exemplu, cu cateva cercuri, patrate si dreptunghiuri, se poate construi o masina sau un copac. In felul acesta, va putea identifica cu mai mare usurinta orice forma geometrica si le va putea asocia cu diferite componente dintr-un obiect din mediul inconjurator.

 

  • Setul de forme de la Learning Resource

Util si practic este sa il inveti pe copil, in acelasi timp cat ii explici fiecare figura geometrica, sa o si deseneze. Un exercitiu extrem de benefic pentru invatarea formelor geometrice este setul de sabloane din plastic de la Learning Resource. Cercul, triunghiul, dreptunghiul, patratul sau chiar hexagonul, nu au fost niciodate mai simplu de invatat.

 

EduClass se distinge cu jucarii educative pentru toate categoriile de varsta, unde sunt incluse si jucarii matematice care ii invata pe cei mici geometria sau algebra.