Prima poveste

Prima poveste este despre cum a inceput totul.

A fost o data ca niciodata, acum mai bine de 5 ani un targ educational in Elvetia.  Un targ unde zeci de companii expuneau jocuri si jucarii cum noi nu mai vazusem pana atunci in Romania. Din toate acestea una ne-a atras atentia in mod deosebit: Learning Resources. Sute de jocuri educative create de profesori si psihologi din SUA si Marea Britanie, pentru a ii tine pe cei mici atenti si pentru a ii invata prin joaca notiuni despre numarat, limba engleza, geografie, stiinte. Ce jocuri interesante si utile. Dupa ce ne-am jucat cu toate jocurile pe care le aveau expuse, ne-am gandit..

 

Learning Resources Nurmberg 2016 low res

 

… ce ar fi daca ni le-am cumpara pe toate pentru noi ? Sa ne jucam cu toate. Sau si mai tare, ce ar fi daca am aduce si altor copii in Romania, aceste minunate jocuri.

Stiam inca din secunda cand ne-am pus intrebarea ca va fi un pariu riscant. Sa aduci jocuri educative, cu crescut caracter educativ intr-o piata inundata la aceea vreme de jucarii din plastic ieftine ? O nebunie, am zis-o si atunci, o zicem si acum.

Am intrebat-o timid pe reprezentata companiei care se jucase cu noi de 30 minute, daca cineva mai aduce produsele Learning Resources in Romania. A zambit … Apoi a zis, ca nimeni momentan. In acest zambet am citit, ca nimeni nu a fost suficient de nebun sa faca asta. Si totusi in anul de gratie 2010, cand economia nu era tocmai pe roze, noi am hotarat sa pornim la drum alaturi de aceasta companie.

Am mizat pe faptul ca trebuie sa fie si in Romania parinti care sa investeasca in educatia copiilor lor. Si am pornit in cautarea lor. Ne-am deschis o firma, am muncit cateva luni bune la site si in aprilie 2011 aveam primele jucarii in depozitul nostru. O saptamana mai tarziu aveau jucariile aveau sa iasa la joaca targul BabyBoom.

Povestind despre inceputurile noastre m-a cuprins nostalgia. Iar daca ar trebui sa o luam de la capat am face-o fara sa clipim. Acum la 5 ani distanta de aceasta poveste stim ca sunt zeci de mii de copii care s-au putut bucura de aceste minunate jucarii.

Leave a Reply