Recapitulare generala: Cum ii poti pregati pe copii pentru inceperea noului an scolar

 

Vacanta de vara este o oportunitate de a le oferi celor mici libertatea de a incerca noi activitati distractive, diferite de ceea ce fac in timpul anului scolar, dar este si un prilej de a uita anumite notiuni si cunostinte acumulate in anii de scoala parcursi. Pentru ca este esential si elementar ca cei mici sa isi pastreze bagajul de cunostinte invatate de-a lungul timpului, dar si sa dobandeasca alte noi, tu, ca parinte, trebuie sa identifici cateva oportunitati de dezvoltare. Cele mai bune “accesorii” de vacanta sunt jucariile educative, care au rolul de a fixa si de a dezvolta noi abilitati.

 

Care sunt cele mai potrivite jucarii educative pentru copilul tau si cum il pot ajuta in recapitularea generala de la inceputul noului an scolar, afli din lista de jucarii educative de mai jos potrivite pentru fiecare materie.

Jucarii educative pentru recapitularea cunostintelor scolare

 

Lista de materii, dar si o lista de jucarii indispensabile si utile pentru recapitularea pentru fiecare in parte, o gasesti mai jos.

 

  • Limba romana si limbi straine -> jucarii lingvistice

Abilitatea de a deslusi intelesul cuvintelor, capacitatea de a asimila noi cuvinte si de a le exprima in fraze dezvoltate si logice, punerea acestora in povesti, compuneri si texte literare, atat in limba romana, cat si intr-o limba straina, pot fi cu mare usurinta recapitulate si fixate cu ajutorul jucariilor lingvistice. Simple, dar totodata benefice pentru dezvoltarea abilitatitilor si acumularea de noi cunostinte scolare, jucariile de vocabular, cartile interactive, literele magnetice, povestile sub diferite forme (cuburi, carti, carduri cu imagini etc.) sunt cele mai eficiente si distractive metode de a recapitula lectiile. Poti incerca si cu jocurile de memorie care le vor antrena capacitatea de memorare si de asimilare rapida a informatiilor.

 

 

Matematica este si a fost, de cele mai multe ori, o materie pentru care multi copiii ar putea sa le gaseasca cele mai multe defecte, dar cu toate acestea este indispensabila in viata de zi cu zi si in dezvoltarea scolara a celui mic. Cu ajutorului jucariilor matematice, roata se poate inversa, iar copilul sa ii gaseasca doar calitati. O altfel de matematica, distractiva si mult mai interesanta, care il ajuta sa descopere tainele cifrelor, adunarilor si scaderilor, inmultirilor si impartirilor, dar si o metoda de a-i ajuta sa rezolve rapid si simplu probleme logico-matematice si sa inteleaga geometria. Alege jocurile matematice de pe Educlass, potrivite nivelului de cunoastere a celui mic.

 

 

Pentru ca este o disciplina care le asigura copiilor o mai buna intelegere si cunoastere a mediului inconjurator, pentru ca le ofera posibilitatea de a descoperi lumea tehnologiei si chiar de a lua parte la experimente reale, stiinta este foarte indragita de copii. Ofera-le posibilitatea ca in timpul vacantei sa invete si sa desluseasca tainele mediului inconjurator, incepand de la anatomie, biologie, geografie, fizica sau chimie. Ofera-le sansa sa experimenteze si sa puna in practica propriile cunostinte dobandite la disciplina de la orele de curs cu ajutorul jucariile de cunoastere a mediului, precum microscopul, globul pamantesc, busole, seturi de explorare sau jocuri mai complexe cu experimente chimice si fizice.  

 

Recapitularea generala din vacanta le ofera sansa copiilor nu doar sa isi reaminteasca notiuni importante din anii precedenti ci sa dobandeasca noi abilitati scolare si, implicit, cunostinte.