Sfaturi pentru alegerea bicicletei potrivite pentru copilul tău

biciclete pentru fete

Alegerea bicicletei potrivite pentru copilul tău poate fi un moment deosebit atât pentru tine, cât și pentru acesta. Pe lângă șansa de a experimenta cu cele mai variate tipuri de biciclete pentru identificarea modelului perfect, apropierea momentului explorării în natură duce la stabilirea unei noi conexiuni în relația părinte-copil. 

Identificarea bicicletei potrivite pentru copilul tău indiferent de vârstă este o prioritate pentru a putea petrece timp de calitate împreună, dar și pentru a realiza mișcare în natură. Îți oferim ghidul complet pe care îl poți urma pentru a te asigura că vei avea exact ceea ce copilul are nevoie. 

Vârsta copilului

Pentru copil, dar și pentru tine, momentul în care copilul învață să meargă pe bicicletă este o mare realizare și un motiv de bucurie. Pe măsură ce cresc, copiii vor fi interesați să exploreze tot mai mult mediul înconjurător, individual sau cu ajutorul unui mijloc de transport. Cei mai mici au la dispoziție produse special create pentru vârsta și nevoile lor. 

La această vârstă este vorba mai mult de înțelegerea conceptului, de adaptare și de menținerea echilibrului, așadar trebuie să fii pregătit să faci eforturi fizice serioase, spre amuzamentul copilului care se va bucura că ești alături de el. Copiii vor învăța să conducă o tricicletă sau o bicicletă de la vârsta de 2 ani. Unii vor reuși mai repede, alții vor avea nevoie de mai mult timp pentru aceasta, motiv pentru care trebuie să ai răbdare. 

biciclete pentru copii

Înălțimea copilului

Nu doar vârsta este importantă în alegerea unei biciclete potrivite pentru copil, ci și înălțimea. Pentru a putea învăța corect să urce, să meargă relaxat și să se bucure de această experiență, copilul are nevoie de o bicicletă potrivită înălțimii sale. Majoritatea produselor au specificații tehnice și caracteristici care vizează și acest aspect. Dimensiunea bicicletei este exprimată în inchi și se referă la diametrul roților. 

Iată un  exemplu pentru a înțelege mai bine la ce facem referire. Bicicleta cu Spiderman este recomandată de la 3 ani, pentru o greutate maximă de 40 de kilograme, roțile EVA au diametru 12”, aproximativ 30 de cm. Este ideală pentru băieții ce iubesc acest personaj din desenele animate.

Alegerea bicicletei în funcție de înălțimea copilului

Cei mai mici utilizatori de biciclete au nevoie de un produs cu diametrul de 10”. O bicicletă de acest tip este ideală pentru copiii de 2 – 3 ani, cu o înălțime între 78 și 90 de cm. 

O bicicletă pentru copii cu diametrul 12” este potrivită pentru cei de 3 – 4 ani, cu înălțimea cuprinsă între 87 și 110 cm, în timp ce una cu diametrul 14” este special concepută pentru grupa de vârstă de 4 – 5 ani și o înălțime de 95 – 115 cm. 

Pentru copiii de 5 – 7 ani, bicicleta de 16” este recomandată la o înălțimea de 107 – 125 cm. 

Bicicleta de 20” este un produs care se adresează grupei de vârstă 7 – 10 ani, pentru copii cu o înălțime de 20 – 140 cm. 

Tipuri de biciclete

În funcție de mediul pe care urmează să îl explorezi alături de copil, bicicleta trebuie să fie adecvată tipului de sol. Copilul mic va merge cu tine pe asfalt, în timp ce un copil mai mare poate explora un areal mai mare, cu teren accidentat. Pentru suprafața de teren pe care va merge în majoritatea timpului, copilul are nevoie de o bicicletă corespunzătoare. 

Astăzi, mai mult ca oricând și fetițele sunt interesate de biciclete, motiv pentru care ele au nevoie de un produs adaptat vârstei, înălțimii, dar și cu design atractiv. Bicicleta cu Hello Kitty va fi cu siguranță pe gustul fetelor de peste 4 ani, deoarece are coșuleț și scăunel pentru păpușă și o mulțime de elemente personalizate cu îndrăgita pisicuță. Produsul are spițe metalice și sistem cu 2 frâne, dar și roți ajutătoare pentru începătoare. 

De ce merită să investești într-o bicicletă de calitate pentru copilul tău?

Printre obiectivele achiziționării unei biciclete potrivite pentru copilul tău trebuie să se afle și calitatea. Un produs de top îți va oferi garanția calității, dar și siguranță și protecție pentru cel mic.

bicicleta pentru copilul tau

Și pentru că am vorbit de produse deosebite, create pentru a face față unor situații multiple cu care cei mici se pot confrunta când pedalează, este momentul să aducem în discuție accesoriile pentru biciclete necesare, fără de care, copilul nu poate să se bucure cu adevărat de această experiență, de la început.

Seturile de protecție pentru fete spre exemplu includ genunchiere și cotiere care pot fi folosite atât pentru plimbările pe bicicletă, cât și pentru role. Purtate corect, acestea sunt sigure, eficiente și foarte utile în cazul unor accidente precum tamponările sau răsturnările la curbe.

Casca de protecție este nelipsită pentru amatorii distracției în aer liber. Dacă fetele au posibilitatea să aleagă împreună cu părinții un model cu prințesa sau personajul preferat din desene, băieții pot asocia și ei unei bicicleta cu Spiderman o cască de protecție cu Spiderman

Beneficii ale mersului pe bicicletă pentru copilul tău

Mersul regulat cu bicicleta contribuie la dezvoltarea sănătății fizice, dar și a celei psihice. Activitatea musculară și circulația sunt stimulate, voia bună și relaxarea se instalează, iar nivelul de energie pozitivă se menține ridicat. Întregul organism are beneficii de pe urma mersului cu bicicleta în aer curat, latura psihică a copilului are avantaje multiple din această activitate plăcută. Încrederea în forțele proprii, independența și stima de sine sunt puternic stimulate atunci când copilul învață să conducă bine bicicleta.

În definitiv, un început timid poate fi o rampă de lansare pentru o pasiune ce se poate transforma într-un stil de viață sănătos sau chiar într-o profesie de succes. 

De la vârste fragede poți începe căutarea bicicletei potrivite pentru copilul tău. Pe lângă aspectele enumerate mai sus, achiziția unui astfel de produs trebuie să se facă alături de copil pentru a identifica varianta corectă, dar și ținând cont de gusturile și preferințele sale pentru o experiență unică și clipe de neuitat.