Top 6 beneficii ale jocurilor de echipa in familie

Top 6 beneficii ale jocurilor de echipa in familie

Jocurile interactive sunt activitatile “de interior” cel mai frecvent intalnite in fiecare familie. Fie ca vorbim despre un joc clasic tip Spanzuratoarea, fie ca extindem activitatile catre jocurile de tip “board games”, acestea sunt foarte indragite atat de cei mari, cat si de cei mici.

Ca parinte, este foarte important sa alegi jocurile cele mai potrivite care sa ii implice si pe cei mici. Ei sunt cei mai curiosi si dornici de joaca si sa invete lucruri noi. De aceea, este esential sa alegi un joc nu foarte complicat si care nu contine multe reguli greu de inteles pentru cei mici.

Implicandu-ti copilul in jocuri interactive de interior, acesta se va alege cu un “meniu” bogat de cunostinte si aptitudini dezvoltate.

Care sunt cele mai importante beneficii ale unui joc de echipa?

Cele mai multe jocuri de interior sunt concepute sub forma de echipa si reusesc sa implice fiecare membru al familiei. Atunci cand te hotaresti sa cumperi un joc interactiv, trebuie sa tii cont de particularitatile legate de varsta. Ia in considerare faptul ca cei mici nu au capacitatea foarte dezvoltata de a intelege usor regulile. Trebuie sa explici cu atentie regulile, modul in care functioneaza jocul.

Introducerea acestor jocuri in activitatile de familie este utila in special pentru cei mici. De ce?

  1. Stimuleaza creativitatea. Copiii, cand sunt mici, sunt foarte usor de implicat in astfel de jocuri. Un joc care sa ii ajute sa isi dezvolte latura creativa si sa perceapa cat mai multe lucruri si obiecte este foarte recomandat pentru cei micuti. Participand toti membrii familiei, ii veti incuraja sa se implice 100%.

 

  1. Lucrul in echipa. Atragerea intr-un joc cu mai multi jucatori il va ajuta pe micut sa stie cum sa relationeze cu coechipierii, cum sa accepte rolul fiecarui participant si cum sa comunice cu acestia. Este foarte important ca cineva sa ii explice regula unui joc in echipa – si anume ca fiecare participant are un rol bine definit si ca trebuie respectat. Rezultatele se vor vedea pe parcurs.

 

  1. Petrecerea unui timp pretios impreuna cu copilul. Intrand in lumea copiilor si reusind sa intelegi nevoia acestuia de a petrece timp cu toti membrii familiei, il vei ajuta pe copil sa respecte deciziile si sa inteleaga foarte bine care este rolul unui parinte. Copilul va creste sanatos si va simti afectiunea si atentia primita.

 

  1. Pierdere sau castig – regulile de baza ale unui joc. Cel mic trebuie sa stie cum se desfasoara un joc, incepand cu o regula de baza: cineva pierde si cineva castiga. Spiritul de competitie si fairplay-ul sunt valori deprinse din concursuri si pe care le vor folosi cand sunt adulti. Tu, ca parinte, trebuie sa stii sa ii dezvolti spiritul de competitie. Sa il ajuti sa perceapa postura de invingator si sa o accepte pe cea de invins sunt cele mai importante lectii in urma unui joc de echipa. Poti incepe cu jocuri precum Nu te supara frate sau Piticot.

 

  1. Insuseste notiuni noi. Prin jocurile interactive, piticii pot acumula cunostinte noi, in functie de tipul de joc. Pentru prescolari este o metoda foarte buna de a-si dezvolta vocabularul, de a-si extinde notiuni de matematica, lingvistice etc.

 

  1. Stimuleaza dezvoltarea cognitiva. Aceste jocuri reprezinta o metoda eficienta de a-i ajuta pe cei mici sa isi dezvolte capacitatea de a intelege lucrurile si de a le pune in practica. In aceeasi masura, ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile sociale si sa imbunatateasca performantele scolare.

 

Acestea fiind spuse, cele de mai sus sunt doar cateva dintre deprinderile si aptitudinile dobandite in urma jocurilor alese. Pe site-ul Educlass gasesti o varietate de jocuri de echipa, pe care le poti juca in familie. Va fi distractiv si educativ pentru cei mici in acelasi timp!